به گزارش سلام لردگان به نقل از ، روزنامه تايمز اسرائيل درگزارشي نوشت: هر روز يکي از چهرههاي جديد تندروي اسرائيلي به بيان ديدگاههاي خود در خصوص اينکه حملهاي به تاسيسات هستهاي ايران در راه است، ميپردازد. در تحليلهاي اين افراد، هماره به خط قرمز اسرائيل نگريسته ميشود و روي کمک آمريکا نيز به عنوان يک متغير تصميمگيري حساب ميشود. به همين خاطر، اکنون در حدود سه سال است که حمله به ايران قريبالوقوع بهنظر ميرسد.
نويسنده اين گزارش تحليلي که «دانيل فرانک» نام دارد، بر اين باور است که چنين حملهاي قريبالوقوع نيست و دستکم تا سال 2014 انجام نخواهد شد. علاوه بر آن، احتمال اين حمله ربط چنداني به خطوط قرمز اسرائيل ندارد بلکه مربوط به ساير عوامل است.
اين نويسنده تايمز در تشريح دلايل خود تصريح ميکند که هرگونه حمله اسرائيل به ايران با پاسخي قوي مواجه ميشود که محاسبات داخلي اسرائيل را تغيير ميدهد. اگر تاسيسات هستهاي اسرائيل هدف قرار گيرند، سيلي از موشکها از ايران و لبنان راهي اسرائيل خواهد شد. بعيد است حماس وارد عمل شود اما برخي ديگر از گروهها و همچنين احتمالا سوريه وارد عمل ميشوند.
فرانک همچنين معتقد است که چنين حملهاي به هدف قرار گرفتن اهداف غربي در سراسر جهان انجاميده و کشورهاي آمريکا و عربستان سعودي هم از اين حملات در امان نميمانند.
اين بدان معناست که اسرائيل با جنگ سوم لبنان مواجه شده که بر خلاف جنگ دوم، اسرائيل بهطور دقيق از زمان آن پيشبيني داشته است.
از اين رو، به سه علت اسرائيل تا زماني که به واقع ضرورتي براي حمله وجود نداشته باشد، صبر خواهد کرد: اول به علت دفاع موشکي، دوم به علت جنگ داخلي سوريه و سوم به علت وضعيت اقتصاد ايران.
سيستم دفاع موشکي اسرائيل از نظر فني هنوز با آن چيزي که بايد باشد تا بتواند در برابر حملات موشکي حزبالله و ايران مقاومت کند، فاصله دارد. در حال حاضر ايران 300 موشک شهاب 3 دراختيار دارد که ميتوانند هر نقطهاي را در اسرائيل هدف قرار دهند. در جبهه ديگر، حزبالله نيز 5000 موشک در اختيار دارد که هر نقطهاي از اسرائيل را هدف قرار ميدهند. وزن کلاهک اين موشکها به 800 کيلوگرم ميرسد و دقت بالايي دارند. علاوه بر اين 45 هزار موشک ديگر نيز در اختيار حزبالله است.
اگر چه سيستم پدافندي گنبد آهنين در اسرائيل بهکار گرفته شده و دقت آن نيز بيش از 85 درصد بوده است اما عملکرد آن محدود است. برد موشکهاي گنبد آهنين 70 کيلومتر است در حالي که بايد به 250 کيلومتر برسد. علاوه بر آن فعلا تنها 5 سيستم موشکي گنبد آهنين در اسرائيل فعال است که تنها ميتوانند از مناطقي محدود حفاظت کنند. بديهي است که در شرايط محدوديت گنبد آهنين، اين سيستم مجبور است تنها از مراکز راهبردي حفاظت کند و نه مناطق جمعيتي. اسرائيل به ده سيستم ديگر گنبد آهنين نياز دارد و توليد اين تعداد، 2 سال زمان ميبرد.
مهمترين سيستم دفاع موشکي اسرائيل در برابر حزبالله، «فلاخن داوود» نام دارد که تا سال 2014 آماده نخواهد شد. اين سيستم مخصوص موشکهاي ميانبرد است و با هدف مقابله با موشکهاي مرگبار حزبالله ساخته ميشود. البته اسرائيل داراي سيستم پدافند موشکي پيکان نيز هست که براي هدف قرار دادن موشکهاي دوربرد ايراني طراحي شدهاند. هرچند که موشکهاي پيکان 2 در حال حاضر در اختيار ارتش اسرائيل هستند اما اسرائيل در حال طراحي سيستم پيکان 3 است که ميتوانند موشکهاي بالستيک را در فضاي خارج از جو و قبل از رسيدن به قلمرو اسرائيل هدف قرار دهند. اين موشک که ويژه سلاحهاي کشتار جمعي طراحي شده است سال 2016 آماده خواهد شد.
از سوي ديگر، جنگ داخلي سوريه نيز براي اسرائيل بسيار مهم است. از ديد اسرائيليها، هرچه اين جنگ طولانيتر شود و هر چه محور ايران – سوريه – حزبالله بيشتر خسارت ببيند، براي اسرائيل بهتر خواهد بود. در اينجا هم سه فاکتور مهم است، اولي اين است که اگر حکومت سوريه ديگر وجود نداشته باشد، نيروهايي که در صورت حمله به ايران، به اسرائيل پاسخ ميگويند، کمتر خواهند شد. ثانيا سوريه مسيري براي ارسال سلاح ايراني به لبنان و براي حزبالله است. بدون بر سر کار بودن اسد در سوريه، دريافت مهمات براي حزبالله سختتر خواهد شد. ثالثا، حزبالله بخش زيادي از تسليحات خود را در خاک سوريه ذخيره کرده است تا ارتش اسرائيل قادر به حمله به آنها نباشد. سوريه به حدي براي ايران مهم است که نتانياهو به اين کشور پيشنهاد داده بود در مقابل قطع ارتباط با ايران و حزبالله کل بلنديهاي جولان را به سوريه بازگرداند!
سومين دليل مدنظر فرانک آن است که چون شرايط اقتصادي ايران در حال سختتر شدن است و به زعم او، انزواي ايران رو به افزايش است، با گذشت زمان اسرائيل راحتتر ميتواند جامعه بينالمللي را براي حمله به ايران راضي کند.
به همين دلايل، اسرائيل هر يک روزي را که بتواند به ايران حمله نکند، صبر خواهد کرد.